Обвиненият за Белнейски: Изкупителна жертва съм

    „Аз съм изкупителна жертва“, каза днес пред пазарджишкия съд обвинения за смъртта на сестрите Белнейски Лазар Колев, предаде АСН.

    Съдът гледа днес мярката му за неотклонение. В момента Колев излежава присъда от 4,5 г. в местния затвор за кражба на мобилен телефон. Той трябва да излезе на свобода на 22 август т.г. Адвокатът му Марин Марковски е категоричен, че клиентът му няма никаква вина за смъртта на сестрите. Преди дни пък излезе информация, че е открит нов свидетел по случая.

    Не познавам тези момичета и никога не съм ги виждал, каза Колев в залата днес.

    Пред медиите той отказа да коментира къде е бил в нощта на убийството и обясни, че това ще стане ясно в хода на самото дело.

    Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити умъртвени по жесток начин на 28 януари 2006 година в местността “Грамадите“, между Брацигово и Пещера.

    Деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвите начин, което е престъпление по чл. 116 от НК, мотивира се обвинението.

    По искане на окръжната прокурорка на Пазарджик Димитрия Ганчева в края на март срокът за разследването срещу Колев беше удължен с 3 месеца.

    “Ако имах и 1% съмнение за вината на Лазар Колев, щях да предложа на прокуратурата да прекрати обвинението срещу него”, категоричен е следователят по делото Веселин Мартински.

    презОбвиненият за Белнейски: Изкупителна жертва съм – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *