Джипита бесни на министъра

    Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България изпрати гневно писмо до министър Анна-Мария Борисова, в което настоява да преразгледа проекта за промени на наредбата за профилактичните прегледи и диспансеризацията, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването на 11 август, предаде АСН.

    В отвореното си писмо джипитата протестират от намаляване на средствата за профилактика. Те винят министъра, че пести от здравето на хората. С измененията в наредбата ще се стигне до намаляване на възможността за ползване на ефективна медицинска дейност, пишат те до ресорния министър.

    От сдружението дават пример с предлаганото намаляване на таксата за изследване на кръв при профилактичен преглед от 5,72 лева на 2, 75 лева. Според общопрактикуващите лекари, така ще се спестят средства, но информативната стойност на кръвното изследване ще е с пъти по-малка.

    Липсва медицинска целесъобразност и идея за подобряване на работата на всички нива на профилактика, се посочва още в писмото.

    презДжипита бесни на министъра – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *