Армагедон дойде: В Англия и САЩ започна стерилизация на наркомани и алкохолици

Във Великобритания предложиха да се стерилизират хора, болни от  наркомания и алкохолизъм. Тази доброволна програма вече работи в повечето американски щати, което продължава да предизвиква полемика. Ето и развитието.

Една от първите страни, където на наркомани и алкохолици предлагат да се подложат доброволно на стерилизация, се превърна Съединените щати.  Там, в повечето щати отвори офиси организацията „Проект превенция“. Тя плаща по $ 300 на тези, които са наркомани или алкохолици и доброволно се отказват да имат деца.

Основател на организацията е 57-годишната Барбара Харис, която става приемна майка на осем деца, родени от наркоманки. В Съединените щати се отнасят към Барбара нееднозначно.

Някои смятат, че методите и са връщане на фашизма, а други обратно – я подкрепят.

Барбара казва, че работи само в интерес на децата и непрекъснато се пита:   „Защо правото на жената да има дете трябва да се счита за по-важно от правото на детето да има нормален живот? „.

Тази година Барбара е решила да разшири географията на своя проект – британската общественост сега ще трябва да отговори на труден въпрос – дали страдащите от наркомания или алкохолизъм хора имат право да създават деца и не е ли по-просто да им се предложи доброволен отказ от това право?

Между другото, преди няколко години такива мерки, макар и не доброволно, а по принуда, щяха да се приложат в Беларус. Автор на проектозакона става депутатът от Народното събрание на Беларус Сергей Костян. Тогава колегите му не го разбират.

Въпреки това, становището си по проблема за изоставени и болни деца и до днес той не е променил.

Между другото, в САЩ на такива операции най-често се подлагат жени. Според организацията „Проект превенция“ в продължение на 13 години към тях са се обърнали 2 000 жени и само 29 мъже, които, макар и за пари, но доброволно са решили да се откажат от потомство.

Б.ред.: След наркоманите и алкохолиците да се готвят гейовете, куците, кьоравите, сакатите, безработните, самотните и всички, които не се вместват в нормите, определени…кой знае от кого.

А, забравих- и бедните…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *