Мъжете са готови да умрат заради красива жена

    Присъствието на красива жена предразполага мъжете да поемат повече рискове, съобщи Лайв сайънс. Австралийски учени стигнаха до този извод, като изследваха нивата на тестостерона у скейтбордисти.

    Екипът от университета на Куинсланд наблюдавал поведението на 96-има мъже на възраст около 22 години, които демонстрирали различни номера със скейтбордовете си. Всеки показвал уменията си пред мъж и пред красива жена.

    Когато скейтбордист прави демонстрация, той взима решение за частица от секундата във въздуха дали да продължи изпълнение на сложен номер, или да се откаже, на базата на вероятността за успех и физическата цена, като неприятно падане. Именно този момент искали да изследват учените, защото той прилича на други рискови ситуации, в които младите мъже взимат бързо решение, когато са зад волана или когато се конфронтират.

    Както очаквали учените, скейтбордистите поемали много повече рискове в присъствието на красавица, дори и да осъзнавали, че шансът да паднат е голям. Заедно с това се увеличавал и тестостеронът им.

    „Експериментът дава доказателства за ефект, използван в изкуството, митологията и литературата хиляди години – красивите жени карат мъжете да забравят предпазливостта“ – пишат авторите Ричард Роти и Уилям фон Хипел.БТА

    презМъжете са готови да умрат заради красива жена – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *