Адаптираната българска истина- I част

    Винаги истината, но никога цялата истина е постулат, който строго се спазва в 99 % от българските медии. Учителят им Гьобелс ако беше жив щеше да се пръска от гордост всеки ден, гледайки, слушайки и четейки „новините“ в „елитните“ „български“ „медии“.

    Адаптация беше нелош филм от соцвремето, в който една мислеща жена беше представена като луда за да може истините, изречени от нея да не попаднат под цензурата на Политбюро.

    Сега дори и това е невъзможно. Със забележката, че няма и българско кино. Като изключим недоразумения като „Дзифт“ или пошлия сериал „Забранена любов“. Всъщност списъкът е кратък.

    Думата беше за медиите. Тяхната сексуална ориентация е ясна- те нямат пол, раса и вероизповедание. Собствениците им са направили всичко възможно да продадат всичките си отверстия на олигархията у нас, дезинформирайки винаги оредяващите си потребители.  Всъщност дезинформация е остаряла дума. По-новото и модерно словосъчетание е „адаптиране на истината“.

    1. Адаптация на цената на тока

    Шефът на ДКЕВР Семерджиев наскоро свенливо обясни, че цената на тока мааалко щяла да се повиши с около 5 %. Мотиви нямаше, но пък за сметка на това имаше сериозен акцент върху това „маалко“ . Защото нямаше как да се обясни, че нито руснаците искат повече пари за ядреното гориво за АЕЦ, нито пък цената на въглищата, от които се прави ток, е паднала с около 15 %.

    Истината: По време на криза олигархията трябва да си вдигне стандарта на живот за наша сметка.

    2. Закриването на болници.

    Сто и повече болници ще бъдат закрити, защото „не покривали стандартите на Здравната касичка. Кои са тези стандарти и как се промениха за няколко месеца, без да бъдат показани на тези, които финансират здравната система- тоест всички нас, никой не пожела да каже. А и никоя медия не попита.

    Истината: Трябва да измрат много повече болни, за които сега се отделят грешни пари. Това са хората, които не създават продукт, а само консумират. Не се заблуждавайте: това не са депутати и чиновници, а хората на най -ниското стъпало на хранителната пирамида- пенсионери, деца, хронично болни, бременни…

    Следва…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *